PREMIUM
Recept: knolselderijsoep met pistache-gremolata
Deze romige vegan knolselderijsoep geef je een smaakkick met de zelfgemaakte gremolata van pistachenoten met groene kool, granaatappelpitten en citroenrasp.
Niet alleen een lekker, maar ook nog een kleurrijk begin van de maaltijd.
Ingrediënten voor knolselderijsoep met pistache-gremolata
Voor 4 personen.
Voor de soep
- 1 el milde olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g kruimige aardappelen, geschild, in blokjes van ± 2x2 cm
- 700 g knolselderij, geschild, in blokjes van ± 2x2 cm
- 400 ml appelsap
- 200 ml haverroom of andere vegan room
Voor de gremolata
- 40 g gepelde pistachenoten, geroosterd en licht gezouten
- 1 el milde olijfolie + 3 el extra vergine olijfolie
- 1 teen knoflook, geperst
- paar grote bladen groene kool, nerf verwijderd, gesneden
- snuf kurkuma
- 5 el granaatappelpitten
- 2 tl rasp van 1 biologische citroen
- versgemalen zwarte peper, zout
Extra nodig: staafmixer of blender
Verhit voor de soep de olie in een soeppan. Bak hierin ui, aardappel en knolselderij ± 2 min. omscheppend. Blus af met de appelsap en voeg 400 ml water toe. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ± 20 min. zachtjes koken. Hak voor de gremolata de helft van de pistachenoten fijn en de rest grof. Verhit de milde olijfolie en bak herin de knoflook en de kool 2-3 min. omscheppend. Roer de kurkuma erdoor. Schep in een kom en voeg de grof gehakte pistachenoten, de granaatappelpitten, de citroenrasp en de extra vergine olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Roer de haverroom door de soep en breng hem nog even kort tegen de kook aan. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel hem over kommen en schep er een lepel gremolata op. Bestrooi met de fijngehakte noten.
Bereidingstijd: ± 40 min