Recept: kalkoenrolletjes met abrikozen & rauwe ham
Heb je een picknick op de planning staan? Deze kalkoenrolletjes met abrikozen en rauwe ham heb je binnen 25 minuten gemaakt en zijn een heerlijke snack voor in de picknickmand.
Dit recept is goed voor 4-6 personen.
Benodigdheden
- 40 g gedroogde abrikozen
- 40 g pistachenoten
- 1 lente-ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngehakt
- versgemalen peper, zout
- 3-4 el milde olijfolie
- ± 350 g ongepaneerde kalkoenschnitzels
- 100 g rauwe ham
extra nodig: hakmolentje of keukenmachine
Bereidingswijze van de kalkoenrolletjes
- Hak voor de vulling de abrikozen en de noten zeer fijn.
- Voeg de lente-ui, de knoflook en de rozemarijnnaaldjes toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 2 el van de olie en fruit het mengsel kort.
- Leg intussen de kalkoenfilets tussen een stuk huishoudfolie of bakpapier en sla deze met behulp van een deegroller platter.
- Verdeel de vulling erover en rol strak op.
- Omwikkel de rollade met plakjes rauwe ham en bind ze vast met keukengaren.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rolletjes rondom bruin en vanbinnen gaar.
- Laat afkoelen, verwijder het garen en wikkel stevig in huishoudfolie.
- Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Op de picknickplek aangekomen: snijd de minirollades vlak voor het serveren in plakjes.
Bereidingstijd: ± 25 min.
Fotografie|Eric van Lokven
Foodstyling en recepten|Gees van Asperen
Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 24– 2020.
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.