null Beeld

Recept: Japans wokken

We gaan Japans wokken met rundvlees. Lekker met knapperige groenten en dikke Japanse noedels.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

  • 300 g rundvleesreepjes à la minute
  • 1 rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 75 g kokosolie
  • broccoliroosjes van 1 kleine broccoli, in plakjes
  • 1 blik minimais, uitgelekt, overlangs gehalveerd
  • 100 g verse shiitake
  • 100 g verse wok-zwammetjes of gemengde paddenstoelen
  • 75 ml sojasaus
  • 2-3 tl sesamolie
  • 2 el sherry
  • 300 g voorgekookte Japanse udon*
  • 1 bosui, in ringen
  • 2 tl wit sesamzaad

*Udon is een dikke Japanse noedel, te koop bij de toko. Het deeg wordt gemaakt van tarwebloem en water. Udon is vrij wit, omdat er geen ei in het deeg is verwerkt.

Zo maak je het!

Dep het vlees droog met keukenpapier en schep het om met de rode peper en de knoflook. Verhit een wok op de wokbrander of de grootste vlam van het gasfornuis. Laat de kokosolie hierin smelten. Roerbak, zodra de olie goed heet is, eerst de broccoli en mais. Voeg dan het gekruide vlees toe en bak dit 1 min. mee. Voeg de paddenstoelen toe en blus ze af met een marinade van sojasaus, sesamolie en sherry. Voeg als laatste de voorgekookte noedels toe en schep alles goed om tot ook de noedels goed verhit zijn. Verdeel het gerecht over 4 bakjes en garneer met knapperige bosui en sesamzaadjes. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden