MT 22 Culinair de italiaanse keuken Galette Beeld lhomme, suedfels/sunray photo.
Beeld lhomme, suedfels/sunray photo.

PREMIUM

Recept: Italiaanse tomaten­galette

Simpel, maar lekker: Italiaanse tomatengalette met oregano en rozemarijn. Bij een galette vouw je het deeg deels over de vulling, waardoor deze sappiger blijft.

Ideaal als lunch, met eventueel nog een groene salade erbij.

Ingrediënten voor italiaanse tomaten­galette

(Voor 4-6 personen)

  • 2 el milde olijfolie
  • naaldjes van 2 takjes rozemarijn
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 30 kerstomaten, gehalveerd
  • versgemalen peper, zout

Voor het deeg

  • 250 g bloem
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 ei (M)
  • snuf zout

Vermeng voor het deeg de bloem met de olie, het ei, het zout en 3-4 el water in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Dek af en zet ± 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 1 el van de olie met de helft van de rozemarijn en fruit hierin de ui tot deze zacht is. Zet opzij. Rol het deeg uit tot een cirkel van ± 25 cm doorsnede op een stuk bakpapier en leg op de bakplaat. Verdeel er de oregano, de uien en de tomaten, met de bolle kant boven, over maar houd rondom een rand van 2 m vrij. Lepel de rest van de olie erover en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Klap de deegrand over de vulling en maal er peper en zout naar smaak boven. Bak de galette in ± 30 min. goudbruin en gaar en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 1 uur koeltijd + ± 30 min. oventijd

Colette Beynelhomme, suedfels/sunray photo.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden