null Beeld

Recept: ingepakte camembert met warme baguette

Half gesmolten, geflambeerde ingepakte camembert met warme baguette

Ingrediënten

- 125 g boter, op kamertemperatuur

- 1 tl fleur de sel

- 1 el gedroogde goudsbloem

- ¼ tl chilipeper, gedroogd

- ½ teentje knoflook, uitgeperst

- 4 groene koolbladeren

- 2 el knoflookolie

- zout en peper naar smaak

- 1 grote camembert, of 2 kleine

- 2 el kirsch of brandy

- versgeraspte nootmuskaat

Bereiding

- Maak een dag tevoren de kruidenboter.

- Meng in een keukenmachine de boter met het zout, de goudsbloem, chili flakes en de knoflook.

- Leg de boter in een strook op een stuk bakpapier, rol op tot een ronde rol ontstaat en laat de kruidenboter een dag in de koelkast opstijven.

- Verwarm de oven voor op 185ºC. Kook de koolbladeren in ruim, gezouten water gaar, giet ze af in een zeef en breng op smaak met de knoflookolie, zout en peper.

- Pak de camemberts in met de koolbladeren en houd aan de bovenkant wat ruimte open.

- Bak de kazen 8 min. lang in de oven, besprenkel met de kirsch en flambeer ze.

- Rasp de nootmuskaat over de kazen en serveer met Franse (nog warme) baguette, de kruidenboter en een grote kom winterse salade.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden