null Beeld Lisa Björner
Beeld Lisa Björner

PREMIUM

Recept: In soja gemarineerde perzik-halloumi-spiesen met sriracha-mayonaise

Door perzik en halloumi te marineren in onder meer sojasaus, knoflook en honing krijgen ze een bijzondere smaak en worden na het roosteren een beetje sticky.

Lekker met de pittige sriracha-mayonaise en het zelfgemaakte platbrood.

Ingrediënten voor in soja gemarineerde perzik-halloumi-spiesen met sriracha-mayonaise

(Voor 4 personen)

  • 2 pakjes halloumi
  • 2-3 perziken of nectarines, in partjes
  • paar takjes munt en/of paarse basilicum

Voor de marinade

  • ¾ dl zonnebloemolie
  • ½ dl Japanse sojasaus
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl fijngehakte tijmblaadjes
  • 1 el vloeibare honing
  • rasp van ½ citroen
  • vers­gemalen zwarte peper, zout

Voor het barbecuebrood

  • 3 dl bloem + extra om te bestuiven
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ el fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 1 tl zout
  • 2 el milde olijfolie
  • 1½-2 dl yoghurt

Voor de sriracha-mayonaise

  • 150 g mayonai

Extra nodig: metalen spiesen

Mix de ingrediënten voor de marinade. Snijd beide halloumikaasjes in 6 gelijke blokken en doe ze samen met de perzikpartjes en de marinade in een stevige plastic zak. Leg minimaal 1 uur in de koelkast. Kneed intussen de ingrediënten voor het barbecuebrood door elkaar zodat je een soepel deeg krijgt. Voeg niet te veel yoghurt ineens toe. Verdeel het deeg in vier balletjes en rol ze dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bak de platbroden in 2-3 min. per kant in een koekenpan en zet opzij. Mix de ingrediënten voor de sriracha-mayonaise en zet koel weg tot gebruik. Rijg de perzik en de halloumi aan de spiesen en rooster rondom lichtbruin op een hete barbecue. Serveer de sriracha-­mayonaise en het platbrood bij de spiesen. Garneer met munt.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 1 uur marineren

Anna Wendt/Living Inside. Tekstbewerking: Colette Beyne.Lisa Björner
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden