null Beeld Stockfood/BeeldigBeeld
Beeld Stockfood/BeeldigBeeld

PREMIUM

Recept: IJssandwiches met witte-chocolade-kersenijs

Chocolade en kersen ­vormen een klassieke smaakcombinatie.

Je maakt zelf het witte-chocolade-kersenijs en serveert het tussen chocolate chip cookies.

Ingrediënten voor ijssandwiches met witte-chocolade-kersenijs

(8 stuks)

  • 125 g witte smeltchocolade, fijngehakt
  • 4 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • snuf zout
  • 200 ml melk
  • 200 g slagroom
  • 100 g kersenconfiture
  • 3 el citroensap
  • 16 chocolate chip cookies

Extra nodig: handmixer, spuitzak met groot glad mondstuk

Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Klop de eierdooiers met 2 el van de suiker met de mixer tot een luchtige crème. Breng de melk met de rest van de suiker aan de kook en roer hem in gedeelten door de eier-suikercrème. Schenk terug in de pan en verwarm al roerend tot ± 85 °C, zodat een vrij dikke vla ontstaat.

Neem de pan van de pit en giet de vla bij de chocolade. Laat deze al roerend oplossen. Dek het oppervlak direct af met vershoudfolie en laat afkoelen. Klop de slagroom half stijf en schep hem door de vla. Draai er in de ijsmachine roomijs van volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de confiture los met het citroensap en laat deze de laatste 30 sec. meedraaien met het ijs zodat je een marmereffect krijgt. Doe het over in de spuitzak en verdeel het ijs over de gladde kant van de helft van de koekjes. Dek af met de andere koekjes (met de gladde kant op het ijs) en druk licht aan. Leg de ijssandwiches nog ± 30 min. in de vriezer.

Bereidingstijd: ± 30 min. + afkoelen + ijs draaien

Colette BeyneStockfood/BeeldigBeeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden