null Beeld Sunray Photo.
Beeld Sunray Photo.

PREMIUM

Recept: hartige panna cotta met doperwtjes

Panna cotta wordt meestal zoet geserveerd. Maar je kunt hem ook hartig maken en dan heb je een voorgerecht of een bijzonder dessert.

Door doperwtjes-bieslookroom en kaasroom te marmeren krijg je een mooi effect en vermengen de smaken zich al in de kom. Lekker met de garnering van eetbare bloemen en venkel.

Ingrediënten voor hartige panna cotta met doperwtjes

voor 4 personen

  • 10 g witte gelatineblaadjes
  • 400 ml slagroom
  • 100 g geraspte pecorino
  • 250 g doperwtjes, vers of diepvries
  • ½ bosje bieslook, fijngesneden
  • 250 ml halfvolle melk
  • versgemalen peper, zout
  • eetbare bloemen
  • paar takjes venkelgroen
  • 1 biologische ­citroen, in partjes

Week de gelatine ± 30 min. in koud water. Breng intussen de slagroom en de kaas al roerend tegen de kook aan. Neem de pan van de pit en zet opzij. Kook de erwtjes ± 10 min. in licht gezouten water, laat uitlekken en spreid ze uit op een bord om af te koelen. Pureer ze en roer ze in een kom samen met de bieslook door 150 ml van de melk. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zeef de slagroom boven een tweede kom. Verwarm de rest van de melk op lage pit en los hierin de gelatine met aanhangend water op. Roer de helft door het erwtenmengsel en de andere helft door de slagroom. Blijf roeren tot beide lobbig ­beginnen te worden. Zet vier kommen klaar en schenk hierin beide mengsels tegelijk. Marmer ze met behulp van een lepel. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en garneer dan met de bloemen, de venkel en een partje citroen.

Bereidingstijd: ± 50 min. + ± 2 uur opstijven

Colette BeyneSunray Photo.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden