Margriet logo

PREMIUM

Recept: groene curry met kip, courgette & peultjes

null Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.
Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.

Sereh en djeroek poeroetblaadjes geven niet alleen veel smaak, maar geven de groene curry ook extra kleur. Deze groene curry met kip, courgette en peultjes is echt comfortfood

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Ingrediënten voor groene curry met kip

  1. 2 el zonnebloem- of arachideolie
  2. 2 el groene currypasta
  3. 400 ml kokosmelk
  4. 4 stengels sereh, gekneusd*
  5. 500 g kipfilet, in dikke repen 1
  6. grote courgette, zachte kern verwijderd, in halve maantjes
  7. 200 g peultjes
  8. ± 3 el vissaus*
  9. 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, in ringetjes
  10. 5 djeroek poeroetblaadjes*
  11. blaadjes van ½ bosje basilicum
  12. versgemalen peper, zout

Verhit de olie en bak hierin de currypasta 1 min. Voeg de helft van de kokosmelk en de sereh toe. Laat inkoken en voeg dan de kip, courgette en peultjes toe. Breng op smaak met de vissaus en roer er daarna de rode peper, de djeroek poeroet en een handvol basilicumblaadjes door. Roer de rest van de kokosmelk erdoor en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes. Lekker met naanbrood.

Bereidingstijd: ± 25 min.

Weetje: Je zou misschien denken dat groene currypasta minder pittig is dan rode. Toch zijn de groene pepers waarvan hij wordt gemaakt heter dan rode pepers. Hij heeft een frisse noot door de sereh en djeroek poeroetblaadjes.

De met een * gemerkte ingrediënten zijn te koop in grote supermarkten en online.

Colette Beyne (bewerking).Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden