PREMIUM
Recept: groene curry met kip, courgette & peultjes
Sereh en djeroek poeroetblaadjes geven niet alleen veel smaak, maar geven de groene curry ook extra kleur. Deze groene curry met kip, courgette en peultjes is echt comfortfood
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Ingrediënten voor groene curry met kip
- 2 el zonnebloem- of arachideolie
- 2 el groene currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 4 stengels sereh, gekneusd*
- 500 g kipfilet, in dikke repen 1
- grote courgette, zachte kern verwijderd, in halve maantjes
- 200 g peultjes
- ± 3 el vissaus*
- 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, in ringetjes
- 5 djeroek poeroetblaadjes*
- blaadjes van ½ bosje basilicum
- versgemalen peper, zout
Verhit de olie en bak hierin de currypasta 1 min. Voeg de helft van de kokosmelk en de sereh toe. Laat inkoken en voeg dan de kip, courgette en peultjes toe. Breng op smaak met de vissaus en roer er daarna de rode peper, de djeroek poeroet en een handvol basilicumblaadjes door. Roer de rest van de kokosmelk erdoor en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes. Lekker met naanbrood.
Bereidingstijd: ± 25 min.
Weetje: Je zou misschien denken dat groene currypasta minder pittig is dan rode. Toch zijn de groene pepers waarvan hij wordt gemaakt heter dan rode pepers. Hij heeft een frisse noot door de sereh en djeroek poeroetblaadjes.
De met een * gemerkte ingrediënten zijn te koop in grote supermarkten en online.