Recept: gravad lax met venke-zeewiersalade en brioche-dragoncrumble
Op zoek naar een bijzonder hapje voor op de borreltafel? Dan hebben we een aanrader. Je proeft de zee in dit lekkere hapje van venkel-zeewiersalade met gravad lax. De brioche-dragoncrumble geeft er een bijzonder tintje aan.
En het is al klaar in zo’n twintig minuten!
Dit heb je nodig:
- 1 sneetje briochebrood
- 1 tl milde olijfolie
- blaadjes van 2 takjes dragon
- 100 g venkel, in flinterdunne reepjes
- 125 g zeewiersalade
- sap van ¼ citroen
- 100 g gravad lax of (gemarineerde) gerookte zalm
extra benodigdheden: keukenmachine of staafmixer met hakmolen, mandoline of zeer fijne schaaf
Zo maak je de gravad lax met venkel-zeewierlsalade:
Bereidingstijd: zo’n 20 minuten.
- Maal het brood met de olijfolie en de dragonblaadjes in de keukenmachine tot kruimels, maar niet te fijn.
- Rooster het mengsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Schud op een bord en zet opzij.
- Meng de venkel door de zeewiersalade en breng op smaak met citroensap.
- Verdeel de venkel-zeewiersalade over kleine bordjes of kommetjes.
- Verdeel er de zalm losjes over en bestrooi met de krokante brioche-dragonkruimels.
Eet smakelijk!
Fotografie | Eric van Lokven
Styling | Cindy Berg
Foodstyling | Gees van Asperen
Recepten | Janneke Philippi
Productie | Colette Beyne.
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 51 – 2021. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl.