Recept: gravad lax met venke-zeewiersalade en brioche-dragoncrumble Beeld Fotografie | Eric van Lokven
Beeld Fotografie | Eric van Lokven

Recept: gravad lax met venke-zeewiersalade en brioche-dragoncrumble

Op zoek naar een bijzonder hapje voor op de borreltafel? Dan hebben we een aanrader. Je proeft de zee in dit lekkere hapje van venkel-zeewiersalade met gravad lax. De brioche-dragoncrumble geeft er een bijzonder tintje aan.

En het is al klaar in zo’n twintig minuten!

Dit heb je nodig:

  • 1 sneetje briochebrood
  • 1 tl milde olijfolie
  • blaadjes van 2 takjes dragon
  • 100 g venkel, in flinterdunne reepjes
  • 125 g zeewiersalade
  • sap van ¼ citroen
  • 100 g gravad lax of (gemarineerde) gerookte zalm

extra benodigdheden: keukenmachine of staafmixer met hakmolen, mandoline of zeer fijne schaaf

Zo maak je de gravad lax met venkel-zeewierlsalade:

Bereidingstijd: zo’n 20 minuten.

  1. Maal het brood met de olijfolie en de dragonblaadjes in de keukenmachine tot kruimels, maar niet te fijn.
  2. Rooster het mengsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Schud op een bord en zet opzij.
  3. Meng de venkel door de zeewiersalade en breng op smaak met citroensap.
  4. Verdeel de venkel-zeewiersalade over kleine bordjes of kommetjes.
  5. Verdeel er de zalm losjes over en bestrooi met de krokante brioche-dragonkruimels.

Eet smakelijk!

Fotografie | Eric van Lokven
Styling | Cindy Berg
Foodstyling | Gees van Asperen
Recepten | Janneke Philippi
Productie | Colette Beyne.

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 51 – 2021. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl.

RedactieFotografie | Eric van Lokven
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden