null Beeld

Recept: granola-ontbijttaart met tropisch fruit en een flat white

Ben jij ook weer meer gaan bakken sinds de nieuwe lockdown? Nu de meesten van ons 's ochtends niet meer gehaast hoeven ontbijten, kunnen we het er lekker van nemen. En wat is er beter dan ontbijten met taart? Onze nieuwe favoriet: deze granola-ontbijttaart met tropisch fruit en een plantaardige flat white.

Een perfecte start van je dag toch? En deze taart is ook nog eens suikervrij!

Ingrediënten granola-ontbijttaart met tropisch fruit

 • 1 citroen, sap en rasp
 • 800 g Alpro plantaardige variatie op kwark No Sugars
 • 250 g mangoblokjes (diepvries)
 • 250 g passievrucht (diepvries)
 • 100 g ongebrande gemengde noten
 • 50 g havervlokken
 • 8 g agar agar
 • 2 el kokosolie
 • 2 tl agave siroop
 • 1 mespunt zout

Ingrediënten voor één plantaardige flat white koffie

Verder nodig:

 • Keukenmachine of blender
 • 1 springvorm van Æ 18 cm
 • 1 melkopschuimer

Bereidingswijze granola-ontbijttaart met tropisch fruit, met een plantaardige flat white

null Beeld
 1. Haal de mango- en passievruchtblokjes uit devriezer en laat ze langzaam ontdooien.
 2. Begin met het maken van de bodem. Hak de notenfijn, voeg hier de havervlokken en een mespunt zout aan toe. Verhit kokosoliein een koekenpan en roerbak hier de zelfgemaakte granola in, dit duurt ongeveer5 minuten. Verdeel de granola over de springvorm en zet deze op het aanrecht omaf te koelen.
 3. Voor de mango-passievrucht plantaardigevariatie op kwark laag, doe ¾ van de mangoblokjes, wanneer deze ontdooid zijn,samen met 300 milliliter Alpro plantaardige variatie op kwark en 1 theelepelagavesiroop, in een keukenmachine of blender en blend tot een gladde saus. Zethet mangomengsel apart. Zet de overgebleven mangoblokjes in de koelkast, dezezijn voor de garnering.
 4. Doe ¾ van de passievrucht in een steelpan,breng aan de kook en voeg hier de helft van de agar agar aan toe. Laat hetgeheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit envoeg een klein beetje van het mangomengsel toe aan de steelpan, roer goed dooren meng vervolgens de rest van het mangomengsel erdoor. Verdeel hetmango-passievruchtmengsel over de springvorm.
 5. Spoel de steelpan om en zet 300 gram Alproplantaardige variatie op kwark klaar op het aanrecht. Doe citroensap en -raspin de steelpan en breng aan de kook, voeg hier de overgebleven helft van deagar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toeroert. Zet de warmtebron uit, voeg een klein beetje van de Alpro plantaardigevariatie op kwark toe, roer goed door en meng vervolgens de rest van de Alproplantaardige variatie op kwark erdoor. Verdeel het citroenmengsel over despringvorm op de mango-passievrucht laag.
 6. Plaats de ontbijttaart minimaal 2 uur in dekoelkast om op te stijven. Je kunt de taart ook een dag van tevoren maken endeze 24 uur in de koelkast bewaren.
 7. Maak ondertussen de plant-based flat white.Zet twee shots espresso en schuim de Alpro Barista Oat op met behulp van eenmelkopschuimer. Giet de Alpro Barista Oat in een glas en giet hier vervolgensde espresso’s in.
 8. Snijd een stuk ontbijttaart af en drink je plant-basedflat white direct!

Duik jij de keuken in om deze ontbijttaart te maken? #staypositive

Wist jij dat granola soms wel 20 keer zo duur is als muesli?

Dít is de reden

Recept | Alpro

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden