null Beeld

Recept: Gevulde zoete aardappelen met pittig gehakt en paprika

Met een pittig gehaktmengsel kun je allerlei groenten vullen, zoals zoete aardappelhelften bijvoorbeeld, die je eerst poft in de oven. Lekker met groene kruiden en sperziebonen. Met dit recept voor gevulde zoete aardappelen heb je binnen een mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel staan.

Dit heb je nodig:

Dit recept maakt voldoende gevulde zoete aardappelen voor 4 personen.

null Beeld
  • 4 zoete aardappelen
  • milde olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 300 g runder- of lamsgehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, in stukken
  • 50 g zwarte bonen, (blik), koud afgespoeld en uitgelekt
  • sap van 1 limoen
  • 4 el gehakte korianderblaadjes + extra takjes om te garneren
  • 100 g geraspte cheddar
  • 1 pot pikante salsa (kant-en-klaar) • 1 limoen, in partjes

Lees ook:

Recept: Kibbeh van rundergehakt met kruidige saffraanrijst en yoghurt-­tahinsaus

Zo maak je de gevulde zoete aardappelen:

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 55 min. oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Prik de aardappelen in met een vork en bestrijk ze met olie.
  3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30-40 min. in de oven of tot ze zacht zijn.
  4. Verwarm intussen 1 el olie in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
  5. Roer de specerijen erdoor, bak 1 min. mee en voeg dan het gehakt, de knoflook en de paprika’s toe en laat kleuren.
  6. Laat op een zacht vuur verder garen tot de aardappelen in de oven zacht zijn.
  7. Haal de aardappelen uit de oven en laat 5 min afkoelen.
  8. Snijd de aardappelen overlangs doormidden en hol ze uit met een grapefruitlepeltje of kleine lepel.
  9. Roer het aardappelkruim, de bonen, het limoensap en het korianderblad door het gehaktmengsel.
  10. Vul de uitgeholde aardappelhelften met de vulling en bestrooi royaal met de kaas.
  11. Zet nog 10-15 min. in de oven of onder de grill tot de kaas mooi goudbruin is.
  12. Serveer met de salsa, en de limoenpartjes.

Recept | Debby de Mangelaere en Ilse D'hoogte

Fotografie | Wout Hendrickx

Lisa Manche
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden