null Beeld Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling).
Beeld Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling).

PREMIUM

Recept: Gevulde aubergine met feta

Verras je tafelgenoten met deze halve aubergines uit de oven gevuld met paprika, tomaat , bosui, feta en kruiden.

Heb je nog vulling over? Doe deze dan in een vuurvast kommetje en zet dit bij de aubergines in de oven. Altijd lekker om er een extra lepel van te kunnen nemen.

Ingrediënten voor gevulde aubergine met feta

(Voor 4 personen)

  • 200 g krieltjes met schil
  • versgemalen peper, zout
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 3 bosuien, in ringetjes
  • 200 g feta, in blokjes van 1x1 cm
  • 2 el gehakte oregano
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 grote aubergines

Verwarm de oven voor op 180 °C. Blancheer intussen de krieltjes ± 10 min. in gezouten water. Laat ze 5 min. afkoelen en snijd ze in blokjes van 1x1 cm. Meng ze met alle groenten en de feta, bestrooi met de kruiden en pers de knoflook erboven uit. Schep de olie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte en hol ze uit. Laat een rand van ± 1 cm staan. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep ze door de rest van de vulling. Schep deze in de halve aubergines en bak in ± 35 min. gaar in het midden van de oven.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 35 min. oventijd

Ilse D’Hooge (recepten) en Colette Beyne (tekstbewerking)Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling).
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden