PREMIUM
Recept: Geroosterde spruitjes met Parmezaanse kaas
Het is de meest vitaminerijke wintergroente met vitamine C en B6 en ook nog eens foliumzuur en kalium: spruitjes. In dit recept zijn ze geroosterd, waardoor ze extra smaak behouden.
Door spruitjes te roosteren worden ze lekker knapperig vanbuiten maar blijven zacht vanbinnen. Smaakmakers knoflook, chilivlokken en citroenrasp halen het beste in ze naar boven. Tot slot bestrooi je ze met geraspte Parmezaanse kaas en lepel je er vincotto, ingekookte druivenmost, over.
- 600 g spruitjes
- 1 el olijfolie versgemalen zwarte peper, (zee)zout
- 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- 1 tl geraspte citroenschil
- 20 g fijngeraspte Parmezaanse kaas vincotto om te serveren*
- extra nodig: braadslede
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schud de spruitjes om met de olie, 2 el water en peper en zout naar smaak. Zorg dat ze rondom zijn bedekt. Doe ze over in de braadslede, dek af met aluminiumfolie en zet ± 30 min. in de oven. Verwijder dan het folie en rooster de spruitjes nog 15-20 min. Schep de knoflook, chilivlokken en citroenrasp erdoor. Rooster nog 10 min. of tot de knoflook knapperig is. Neem de braadslede uit de oven en bestrooi de spruitjes met de kaas. Lepel er vincotto over en serveer direct.
Bereidingstijd: ± 10 min. + ± 1 uur oventijd
*Vincotto is ingekookte druivenmost uit Italië. Hij is te koop bij Italiaanse winkels, olie- en azijnwinkels en online. Je kunt hem eventueel vervangen door balsamicoazijn.
Styling: Steve Pearce. Tekstbewerking: Colette Beyne.