Recept: geroosterde broccoli-kikkerwtensalade met soja-honing-limoendressing
Ben je het hele jaar door dol op salades? Dan zou je ook deze winterse kikkererwtensalade met broccoli eens kunnen proberen.
Extra lekker als ze lauwwarm zijn en er seizoensingrediënten in zitten.
Benodigdheden geroosterde broccoli-kikkererwtensalade:
- 500 g broccoliroosjes
- Versgemalen peper, zout
- 1 blik kikkererwten (inhoud 240 g)
- 2 el milde olijfolie
- 2 el ongezouten pinda’s
- Paar takjes koriander
- 2 el sesamzaad
voor de dressing:
- 6 el Japanse sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el honing
- sap van 2 limoenen
extra nodig: ovenschaal
Zo maak je het recept:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Blancheer de broccoliroosjes 5 min. in gezouten kokend water.
- Giet af, spoel koud en laat uitlekken.
- Spoel de kikkererwten koud en laat uitlekken.
- Leg de broccoli en de kikkererwten in de ovenschaal, besprenkel met olijfolie en rooster nog ± 5 min. in de oven.
- Daarna is het tijd om de pinda's te hakken. Hak de pinda’s grof en rooster ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
- Verwarm voor de dressing de sojasaus, voeg de sesamolie, de honing en het limoensap toe en roer tot een lichtgebonden saus.
- Verdeel de broccoli en de kikkererwten over borden, lepel de dressing erover en bestrooi met de pinda’s en het sesamzaad.
- Garneer met plukjes koriander. Lekker met Turks brood.
Bereidingstijd: ± 30 min.
Dat ziet er lekker uit!
Meer vegetarische recepten?
- Recept: gegrilde komkommer met dille, zijden tofu en sesamolie
- Lekker vegetarisch: paddenstoelenbouillon met tuinkruiden en croutons
- Recept uit de wereldkeuken: spicy Indiase samosa’s
- Recept: pasta met spinazie, bimi en feta met rucola-walnootpesto
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2021-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.
Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx