MT22 M22 Culinair De italiaanse keuken Kipspiesen Beeld lhomme, suedfels/sunray photo.
Beeld lhomme, suedfels/sunray photo.

PREMIUM

Recept: Gemarineerde kip­spiesen met geroosterde trostomaten en knoflook

Bij de geroosterde trostomaten en knoflook serveer je spiesen van malse kipdijfilet die je marineert in sambuca met citroenrasp, citroensap en olie.

Met de marinade blus je het bakvet af, zodat je ook nog een heerlijke saus hebt. Lekker met warme ciabatta.

Ingrediënten voor gemarineerde kip­spiesen met geroosterde trostomaten en knoflook

(Voor 4 personen)

  • 7 el milde olijfolie
  • 3 el sambuca
  • rasp en sap van 1 biologische citroen
  • versgemalen peper, zout
  • ± 700 g dikke kipdijfilet, in blokken
  • 1 bol ongepelde knoflook
  • 4 takken kleine tros­tomaten

Extra nodig: ovenschaal of braadslede, 4 metalen spiesen bestreken met olie

Roer 3 el van de olie om met de sambuca, citroenrasp en -sap en peper en zout naar smaak in een kom of schaal. Schep de kip erdoor, dek af en zet ± 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de knoflookbol overlangs in dikke plakken. Leg de tomatentakken in de ovenschaal en leg de knoflookplakken ertussen. Verdeel er 3 el van de olie over en maal er peper en zout naar smaak boven. Zet 1 uur in het midden van de oven. Neem de kipstukken uit de marinade en bewaar ’m. Rijg ze aan de spiesen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip rondom in ± 10 min. bruin en gaar. Neem de spiesen uit de pan en blus het bakvet af met de marinade. Schenk de saus in een kommetje. Neem de geroosterde tomaten en knoflook uit de oven, leg de spiesen erbij en serveer met de saus. Lekker met ciabatta.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 2 uur marineren + 1 uur oventijd

Colette Beynelhomme, suedfels/sunray photo.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden