PREMIUM

Recept: gele viscurry met pompoen & tomaat

null Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.
Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.

Een curry met vis is lekker licht. Kies je favoriete witvis die je in de gele viscurry combineert met zalmfilet, pompoen, kerstomaten en royaal koriander. Deze gele viscurry is een echte aanrader.

Deze maaltijd staat binnen 25 minuten op tafel.

Ingrediënten voor een gele viscurry met pompoen & tomaat

  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels sereh, gekneusd*
  • 2 stengels sereh, gekneusd*
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g pompoenblokjes
  • 200 ml visbouillon (vers of van tablet)
  • 1-2 el geraspte (geschilde) kurkumawortel**
  • 300 g witvis-filet, bijv. kabeljauw, zonnevis of koolvis, in blokken
  • 300 g zalmfilet zonder vel, in blokken
  • 150 g kerstomaten, gehalveerd
  • blaadjes van ½ bosje koriander

Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de sereh en de currypasta toe. Schep goed om en blus met de kokosmelk. Roer de pompoen door de saus, schenk de bouillon erbij, voeg kurkuma naar smaak toe en laat 10 min. stoven op lage pit. Voeg de visblokjes en de kerstomaten toe en laat nog 7-10 min. zachtjes verder garen. Bestrooi met de koriander en serveer meteen. Lekker met pandanrijst.

Weetje: Gele currypasta is mild pikant en wordt gemaakt van rode pepers met onder meer kerrie, gember en kurkuma.

De met een * gemerkte ingrediënten zijn te koop in grote supermarkten en online.
**verse kurkumawortel is te koop bij natuurvoedingswinkels, grote supermarkten en toko’s en online

Colette Beyne (bewerking)Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden