Recept: geitenkaas-pompoenpitrol met notenrozijntoast
Deze heerlijke geitenkaas-pompoenpitrol met noten-rozijntoast is perfect voor bij de borrel, maar je kan het hapje natuurlijk ook meenemen voor een zonnige picknick.
Dit recept maakt een geitenkaas-pompoenpitrol voor vier tot zes personen.
Benodigdheden
- Een rol geitenkaas van ongeveer 250 gram, naturel of met honing
- 2-3 el pompoenpitpasta, verkrijgbaar bij natuurwinkels of een grotere supermarkt
- ± 4 el hennepzaadjes
- eetbare bloemetjes zoals rozemarijnbloesem of boragebloemetjes
- 1 pakje noten-rozijnentoast
Bereidingswijze
- Leg de geitenkaasrol tussen twee vellen bakpapier en rol met behulp van een deegroller uit tot een plak van ± 1 cm dik.
- Bestrijk de plak met de pompoenpitpasta en rol stevig op.
- Strooi de hennepzaadjes en eetbare bloemetjes op een plat bord en wentel de geitenkaasrol erdoor.
- Wikkel de rol in bakpapier en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Zet de noten-rozijnentoast klaar.
- Nét voor de borrel of op de picknickplek: snijd de geitenkaas-pompoenpitrol in plakjes en serveer met de noten-rozijnentoast.
Bereidingstijd: ongeveer 10 min.
Eet smakelijk!
Fotografie | Eric van Lokven
Foodstyling en recepten | Gees van Asperen
Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 24– 2020.
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.