null Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling & recepten: Les Filles Rouges.
Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling & recepten: Les Filles Rouges.

PREMIUM

Recept: gegrilde witte asperges met biersabayon, dragon en garnalen

Eet deze gegrilde asperges met biersabayon, dragon en garnalen als voorgerecht.

Oók lekker: iets meer maken en de gegrilde asperges met gekookte nieuwe aardappeltjes serveren als hoofdgerecht.

Ingrediënten voor gegrilde witte asperges met biersabayon, dragon en garnalen

voor 4 personen

  • 1 kg witte asperges, geschild, houtige uiteinden verwijderd
  • versgemalen peper, zout
  • milde olijfolie
  • 200 g Hollandse garnalen

Voor de biersabayon

  • 3 ­eierdooiers
  • 1 tl suiker
  • 20 cl blond bier
  • blaadjes van 4 takjes dragon
  • sap van ½ citroen

Extra nodig: grillpan

Klop voor de biersabayon de eierdooiers en de suiker au bain-marie luchtig, giet er voorzichtig en al kloppend het bier bij en blijf kloppen tot een luchtige saus. Roer er gehakte dragon, peper, zout en citroensap naar smaak door en houd warm. Doe voor de gegrilde asperges 2 liter water met 1 el zout in een ruime pan en leg de ­asperges erin. Breng aan de kook en laat 2 min. doorkoken. Neem de pan dan van de pit en laat de asperges 5-8 min. in het water liggen of tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat de asperges goed uitlekken. Bestrijk ze rondom met olie. Verhit de grillpan en gril de asperges rondom lichtbruin. Breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de gegrilde asperges met de warme sabayon en de garnalen.

Bereidingstijd: ± 30 min.

Colette BeyneWout Hendrickx. Foodstyling & recepten: Les Filles Rouges.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden