null Beeld StockFood
Beeld StockFood

Recept: gebakken wijting met peterselieboter en kruidensalade

Zin in iets culinairs? Dan is deze gebakken wijting met peterselieboter misschien wel iets voor jou. Dit gerecht is naast ontzettend lekker ook erg makkelijk klaar te maken. Waar wacht je nog op?

Het onderstaande recept is voor 4 personen.

Benodigdheden gebakken wijting met peterselieboter:

  • 4 vastkokende aardappelen
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • 600 g wijtingfilet met vel, in 4 stukken
  • bloem
  • 2 el milde olijfolie
  • ½ zakje gemengde jonge bladsla
  • hand groene kruidentakjes, bijv. koriander, platte peterselie, kervel en/of venkel
  • 30 g zachte boter
  • 2 el fijngesneden peterselie

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen in licht gezouten water in ± 20 min. gaar. Spoel ondertussen de vis kort onder koud water en dep direct droog.
  2. Bestuif de huidkant met bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de visfilets ± 4 min. op de huidkant.
  3. Keer ze voorzichtig en bak de andere kant nog ± 5 min. Vermeng de sla met de kruiden.
  4. Roer de boter om met de fijngesneden peterselie en breng hem op smaak met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af, snijd ze overdwars in dikke plakken en leg ze op het midden van vier borden.
  6. Schep er een lepeltje peterselieboter op. Maal peper en zout naar smaak boven de visfilets en leg ze op de aardappel.
  7. Schep de kruidensalade eromheen.
  8. Verdeel de rest van de peterselieboter over de vis en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 30 min.

null Beeld StockFood
Beeld StockFood

Smakelijk!

Beeld | Stock Food

Redactie MargrietStockFood
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden