MT19-20 M19-20 culinair bakken met zomerfruit galette met perzik en lavendel Beeld Tom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges
Beeld Tom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges

PREMIUM

Recept: galette met perzik en lavendel

Een galette is niet moeilijk om te maken. En deze met perzik is heerlijk zoet en zomers.

Door partjes perzik mooi in cirkels op het deeg met lavendelbloemetjes te leggen wordt het een plaatje dat zo uit de Provence lijkt te komen.

Ingrediënten voor galette met perzik en lavendel

Voor 6-8 personen.

  • 2 eieren (M) + 1 ei, losgeklopt
  • 140 g koude boter
  • 90 g + 50 g rietsuiker
  • 250 g bloem
  • 1 tl appelazijn
  • snuf zout
  • bloemetjes van 1 takje lavendel
  • 3 grote perziken, in dunne partjes

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng 1 ei met de boter en 90 g rietsuiker met de hand of in de keukenmachine. Voeg de bloem, 2 eetlepels koud water, de azijn, het zout en de lavendelbloemen toe en meng kort tot een samenhangend deeg. Kneed dit tot een bol, omwikkel het met plasticfolie en leg in de koelkast. Rol het deeg uit op bakpapier tot een grote cirkel van 3-5 mm dik. Leg de perzikpartjes er in cirkels op, laat buiten een rand van 5 cm vrij. Vouw de rand van het deeg om de perziken naar binnen. Bestrijk de rand met losgeklopt ei en bestrooi de bovenkant met de 50 g suiker. Bak de galette in 30-35 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en serveer eventueel met slagroom of roomijs.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 35 min. oventijd + afkoelen

Colette BeyneTom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden