null Beeld

Recept: frisse zomersalade met courgette, tuinbonen, burrata en blauwe bessen

Een heerlijke frisse zomersalade met courgette, tuinbonen, burrata en blauwe bessen. De salade is binnen twintig minuten gemaakt en daarna kun je heerlijk genieten van de zon.

Dit recept is goed voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 1 courgette
  • 75 g veldsla
  • 100 g (diepvries)tuinbonen, dubbel gedopt
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 el honing
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 bol burrata, in kleinere stukjes gescheurd
  • 75 g blauwe bessen

Bereidingswijze van de zomersalade

  1. Voorbereiden: schaaf de courgette in dunne linten en gooi het binnenste – de zaden – weg.
  2. Kook de tuinbonen beetgaar in een bodempje water, spoel koud en laat uitlekken.
  3. Meng de veldsla met de courgettelinten en de tuinbonen.
  4. Klop een dressing van het citroensap, de honing en de olie en meng ⅔ ervan door de salade.
  5. Garneer de salade met de burrata en de bessen en besprenkel met de rest van de dressing.
  6. Bestrooi de salade met de citroenrasp.
  7. Schep de salade in een bewaardoos en zet in de koelkast tot vertrek.
  8. Zet de pepermolen en een schaal klaar.
  9. Op de picknickplek: schep de salade in een schaal en maal er extra peper boven.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Ziet er goed uit!

null Beeld

Fotografie|Eric van Lokven

Foodstyling en recepten|Gees van Asperen

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 24– 2020.

Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Yara Griffioen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden