null Beeld

Recept: Franse volkoren crêpes met sinaasappelsaus

Niet op vakantie dit jaar? Haal Frankrijk naar huis met deze heerlijke volkoren crêpes. Met de zelfgemaakte frisse sinaasappelsaus waan je je zo op het Franse platteland.

Bonus: ze zitten vol gezonde vetten die goed zijn voor het hart.

Ingrediënten voor de volkoren crêpes

Voor 12 pannenkoeken

  • 6 perssinaasappels
  • sap van 1 citroen
  • 250 g volkorenmeel
  • 500 ml melk
  • 4 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 tl maïzena
  • 0,5 tl zout
  • Becel Original voor koken en bakken, om in te bakken

Lees ook

koken op z’n Frans: 6x deze dingen mogen niet in je keuken ontbreken

Bereidingswijze

  1. Meng de eieren met de melk en de helft van het vanille-extract in een maatbeker en zet apart. Zeef volkorenmeel en zout boven een kom en voeg hier al roerend het melk-eimengsel aan toe. Roer totdat er een stevig beslag ontstaat.
  2. Verhit Becel Original voor koken en bakken in een pannenkoekenpan of koekenpan en giet hier een beetje beslag in, beweeg de pan zodat het beslag de gehele bodem bedekt. Bak beide kanten van de crêpe goudbruin en verplaats de crêpe naar een bord. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  3. Breng in een steelpan het sap en de rasp van de perssinaasappelen en het citroensap aan de kook, voeg hier het overgebleven vanille-extract aan toe. Zet het vuur uit en roer de maïzena door de sinaasappelsaus zodat de saus kan indikken.
  4. Vouw de crêpes in vieren en verdeel ze over de borden. Giet vervolgens de sinaasappelsaus over de crêpes. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Recept | Becel

Beeld | Becel

null Beeld

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden