Recept: fluffy vegan pancakes met roomkaas, rood fruit en gezouten karamelsaus Beeld Violife
Beeld Violife

Recept: fluffy vegan pancakes met roomkaas, rood fruit en gezouten karamelsaus

Een veganistisch ontbijtje maken moeilijk? Zéker niet: ga voor deze fluffy vegan pancakes met plantaardige roomkaas, zelfgemaakte salted karamelsaus en rood fruit. Lékker!

Zeker tijdens deze World Vegan Month leuk om eens te proberen.

Dit heb je nodig voor de vegan pancakes:

Met deze ingrediënten maak je genoeg pancakes voor 2 personen.

Voor de pancakes:

  • 230 g vers rood fruit
  • 125 g tarwebloem
  • 50 g Violife Creamy Original, op kamertemperatuur
  • 250 ml plantaardige haverdrink
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el appelazijn
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl zout
  • VIOBLOCK unsalted, om in te bakken

Voor de gezouten karamelsaus:

  • 75 g bruine basterdsuiker
  • 50 g VIOBLOCK salted
  • 125 ml ongezoete haverdrink

Zo maak je het:

  1. Meng de tarwebloem, het bakpoeder, de baking soda, de rietsuiker en het zout in een grote kom.
  2. Meng de haverdrink met de appelazijn in een kleine kom en laat dit 10 minuten staan totdat de melk begint te schiften.
  3. Vervolgens meng je de natte en droge ingrediënten met een garde tot het een glad beslag is en laat je het 5 minuten rusten.
  4. Maak de karamelsaus terwijl het beslag rust. Smelt VIOBLOCK salted in een steelpan op middelhoge temperatuur. Voeg de suiker toe zodra de boter is gesmolten en blijf roeren tot de suiker volledig is opgenomen. Voeg hierna de ongezoete haverdrink toe en blijf roeren tot het een egaal mengsel is geworden. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten indikken op lage temperatuur totdat de karamelsaus de gewenste dikte heeft. Haal de pan van de warmtebron.
  5. Verhit een eetlepel VIOBLOCK unsalted in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Giet wanneer de pan heet is een halfvolle soeplepel beslag in de pan. Flip de pannenkoek zodra er bubbels beginnen te vormen in het beslag. Bak de pannenkoek 3-4 minuten per kant tot de pannenkoek goudbruin kleurt en zet apart. Herhaal dit tot het beslag op is. Met dit beslag maak je ongeveer 12 pannenkoeken.
  6. Nu gaan we stapelen! Stapel de vegan pancakes op elkaar. Besmeer de bovenste pannenkoek royaal met de plantaardige roomkaas. Verdeel het rood fruit over de pannenkoek, giet de salted karamelsaus erover heen en serveer direct!

Eet smakelijk!

Recept en beeld | Violife

RedactieViolife

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden