PREMIUM
Recept: Engelse tuinerwtjes-spinaziesalade met krokant spek, ei en clotted cream
Gek op Engeland? Maak dan een salade met erwtjes, munt, uitgebakken spek en clotted cream.
De typisch Engelse ingrediënten maken van deze salade een waar feestje op je bord.
Ingrediënten voor Engelse tuinerwtjes-spinaziesalade met krokant spek, ei en clotted cream
(voor 4 personen)
- 2 el wittewijnazijn
- 1 tl suiker
- 1 zoete ui, flinterdun geschaafd
- 200 g tuinerwtjes (vers of diepvries)
- extra vergine olijfolie
- versgemalen peper, zout
- 100 g plakjes gerookt spek
- 200 g spinazie
- blaadjes van 2-3 takjes munt
- 4 eieren
Voor de clotted cream
- 90 g mascarpone
- 70 g volle slagroom
Klop voor de clotted cream de mascarpone en de slagroom samen lobbig en zet in een potje in de koelkast. Roer de azijn en de suiker door elkaar, schenk over de ui en laat minimaal 1 uur marineren. Kook intussen de eieren zacht in 3-4 min., laat ze schrikken en pel ze. Kook de erwtjes 1 min., spoel koud af en laat uitlekken. Meng ze met een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak. Bak het spek krokant in een droge koekenpan. Meng de spinazie met de erwtjes, de gemarineerde ui en munt naar smaak. Breng de clotted cream op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over borden of kommen en leg er een ei en het spek op. Schep er een lepel clotted cream op.
Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 1 uur marineren