null Beeld

Recept: Driekazentaartjes met kruidensalade

Driekazentaartjes met groene kruidensalade

Ingrediënten

- 2 rode uien, in halve ringen

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 3 el milde olijfolie

- 10 takjes tijm

- 3 eieren, losgeklopt

- 125 ml crème fraîche

- 100 g gruyère

- 50 g Parmezaanse kaas

- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

- 75 g blauwe kaas

voor de kruidensalade

- 10 g bladpeterselie

- 10 g kervel

- ½ bakje tuinkers

- 1 el extra vierge olijfolie

- 2 tl citroensap of azijn

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180°C.

- Verhit 2 el van de olie en fruit hierin de ui met de knoflook ± 3 min.

- Ris de blaadjes van 6 takjes tijm en roer ze door de ui.

- Doe het mengsel over in een kom en roer er de eieren, de crème fraîche, de gruyère en de Parmezaan doorheen.

- Vet vier kleine quichevormpjes van Ø 15 cm in met de rest van de olie en bekleed ze met bladerdeeg.

- Verdeel het ei-kaasmengsel over de vormpjes.

- Verbrokkel de blauwe kaas erboven en leg er een takje tijm bovenop.

- Bak de taartjes 30 min. in de oven goudbruin en gaar.

- Pluk voor de salade de blaadjes van de peterselie en pluk kleine takjes van de kervel. Meng de kruiden met de tuinkers en breng op smaak met de olie, citroensap, peper en zout.

- Haal de kaastaartjes los uit de quichevormpjes en garneer met een pluk kruidensalade.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 30 min. oventijd.

Dit recept is voor 4 personen

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden