Margriet logo

PREMIUM

Recept: curry met gemengde paddenstoelen, bosui & sobanoedels

null Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.
Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.

Door de combinatie van kokosmelk met de nootachtig smakende sobanoedels en miso krijgt deze romige curry een aardse smaak.

Echt comfortfood.

Ingrediënten voor een curry met gemengde paddenstoelen, bosui & sobanoedels

  • 1-2 el kokosolie
  • ± 50 g bosui (1 bosje), in dunne schuine repen
  • ½ el geraspte (geschilde) gemberwortel
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 g shiitake
  • 150 g oesterzwammen
  • 150 g kastanjechampignons
  • 2 el misopasta*
  • 1 el Japanse sojasaus*
  • 1 el sesamolie*
  • 400 ml kokosmelk
  • 180 g sobanoedels*
  • sap van 1 limoen versgemalen
  • peper, zout

Verhit de kokosolie en fruit hierin een derde van de bosui, samen met de gember, de rode peper en de knoflook. Snijd de grote exemplaren van de paddenstoelen iets kleiner en bak ze omscheppend goudbruin. Voeg de misopasta, de sojasaus, de sesamolie en de kokosmelk toe en laat 10 min. op lage pit stoven. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Kook ondertussen de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels en de curry over borden of kommen en bestrooi met de rest van de lente-ui.

Bereidingstijd: ± 30 min.

De met een * gemerkte ingrediënten zijn te koop in grote supermarkten en online.

Colette Beyne (bewerking)Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden