Recept: couscoussalade met witlof, avocado & granaatappel
Een salade met een twist: dat is deze couscoussalade met witlof, avocado en granaatappel. Dat is pas gezond genieten!
Dit recept is lekker bij lamsvlees.
Dit heb je nodig:
- 250 ml groentebouillon
- 200 g couscous
- 4 el extra vergine olijfolie
- Sap van 2 kleine citroenen
- 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
- Vruchtvlees van 1 avocado, in stukjes
- 2 struikjes witlof, grof gesneden
- ± 150 g granaatappelpitten
Bereidingswijze voor couscoussalade met witlof, avocado & granaatappel:
- Breng de bouillon aan de kook.
- Doe de couscous in een ruime kom en giet de bouillon erop.
- Roer de olijfolie en driekwart van het citroensap erdoor.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat ± 10 min. wellen.
- Schep de couscous door met een vork en laat volledig afkoelen.
- Houd wat peterselie, munt en granaatappel apart.
- Meng de rest samen met de avocado en de witlof door de couscous.
- Breng nogmaals op smaak met peper, zout en citroensap.
- Bestrooi de salade kort voor het serveren met de rest van de kruiden en met de granaatappelpitten.
Bereidingstijd: ± 15 min. + 10 min. wellen + ± 1 uur afkoelen.
Ziet er goed uit!
Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Louis Lemaire
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-10. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.
Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.