null Beeld StockFood
Beeld StockFood

Recept: coquilles met gember en sereh van de grill

Heb je zin om iets nieuws te maken in de keuken? Probeer dan deze heerlijke coquilles met gember en sereh! Deze gezonde smaaksensatie is een heerlijk gerecht op een zomerse dag.

Het onderstaande recept is voor 4 personen.

Benodigdheden coquilles met gember en sereh:

  • 16 coquilles (zonder koraal) met diepe schelparachide-, maïskiem- of zonnebloemolie
  • 2 el fijngesneden korianderblad voor de marinade
  • stukje geschilde gemberwortel van ± 4 cm, fijngehakt
  • 2 stengels sereh, buitenste blad verwijderd, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 3 tl sesamolie
  • 2 cl rijstwijn (mirin) of droge sherry
  • 1 el vissaus
  • sap van 1 limoen

Bereidingswijze:

  1. Verhit een barbecue of (plancha)grill voor.
  2. Spoel de coquilles en de schelpen onder koud water en dep ze droog.
  3. Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat de smaken ± 10 min. intrekken.
  4. Bestrijk een barbecuerooster of de grillplaat met olie.
  5. Verdeel de helft van de marinade over de coquilles en grill ze in gedeelten in ± 1 minuut per kant lichtbruin van buiten en rosé van binnen.
  6. Leg ze in de schelpen en verdeel de rest van de marinade erover.
  7. Bestrooi met koriander en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 10 min. wachttijd

null Beeld StockFood
Beeld StockFood

Beeld | Stockfood

Redactie MargrietStockFood

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden