null Beeld Stockfood/BeeldigBeeld
Beeld Stockfood/BeeldigBeeld

PREMIUM

Recept: Citroen-mascarpone-ijstaart met passievruchtensaus

Meteen maken: deze ijstaartmet mascarponeroom.

Door de lagen koekjes met mascarponeroom met citroen en passievruchtensaus zal deze ijstaart bij iedereen in de smaak vallen.

Ingrediënten voor citroen-mascarpone-ijstaart met passievruchtensaus

(Voor 6-8 personen)

  • vruchtvlees van 4 passievruchten
  • 75 ml appelsap
  • 250 g mascarpone
  • 200 g yoghurt
  • 50 g suiker
  • 4 el citroensap
  • 250 g slagroom
  • 100 g rechthoekige koekjes naar keuze

Extra nodig: cakevorm van ± 25 cm lang

Roer het passievruchtenvruchtvlees en het appelsap door elkaar in een pan. Breng aan de kook op middelhoge pit en laat inkoken tot sausdikte. Neem de pan van de pit en laat afkoelen. Roer de mascarpone met de yoghurt, de suiker en het citroensap glad. Klop de slagroom stijf en spatel hem erdoor. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en schep er een kwart van de mascarponeroom in. Leg er een laag biscuitjes op, snijd ze eventueel passend. Verdeel er 2 el passievruchtensaus over. Maak zo nog twee lagen en verdeel de rest van de room erover. Vouw het folie over de bovenkant en zet 3-4 uur in de vriezer. Haal de vorm 10 min. voor het serveren uit de vriezer. Vouw het folie open, los de taart op een schaal en verwijder het folie. Lepel de rest van de passievruchtensaus erover. Snijd in plakken.

Bereidingstijd: ± 40 min. + ± 4 uur vriestijd

Colette BeyneStockfood/BeeldigBeeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden