null Beeld Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling)
Beeld Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling)

PREMIUM

Recept: Caprese van avocado, kerstomaat en mozza­rella met gebakken kipreepjes

Door er gebakken kipdijfiletreepjes en avocado aan toe te voegen, maak je van een salade Caprese een maaltijdsalade.

Deze klassieker uit de Italiaanse keuken, maar nét even in een ander jasje, staat binnen twintig minuten op tafel.

Ingrediënten voor caprese van avocado, kerstomaat en mozza­rella met gebakken kipreepjes

(Voor 4 personen)

  • vruchtvlees van 2 avocado’s, in plakjes
  • sap van 1 limoen
  • versgemalen peper, zout
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el milde olijfolie
  • 450 g kipdijfilet in reepjes
  • cayennepeper
  • 100 g rucola
  • 200 g pruim-kerstomaten, gehalveerd
  • 200 g minimozzarellabolletjes, uitgelekt
  • blaadjes van 1 bosje basilicum

Besprenkel de avocado met limoensap. Klop de extra vergine olie en de azijn door elkaar. Verhit de milde olijfolie en bak hierin de kipreepjes rondom bruin en gaar. Maal er peper en zout naar smaak boven en voeg eventueel wat cayennepeper toe. Verdeel de rucola over een grote schaal en leg er de avocado, de kerstomaten, de mozzarella en de kipreepjes op. Lepel de dressing erover en garneer met basilicum. Maal er nog peper en zout boven. Lekker met ciabatta.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Ilse D’Hooge (recepten) en Colette Beyne (tekstbewerking)Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling)
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden