null Beeld

Recept: bagels met limoen-roomkaas, komkommer en avocado

Dat is nog eens een lekker begin van de dag! Mooie, voedzame ontbijtjes boordevol energie. Zoals deze bagels met limoen-roomkaas, komkommer en avocado.

Een lust voor alle zintuigen.

Benodigdheden voor de bagels met limoen-roomkaas:

  • 2 bagels naar keuze
  • Sap en rasp van 1 (biologische) limoen
  • 1-2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl vloeibare honing
  • Versgemalen peper, zout
  • 4-5 el roomkaas
  • Blaadjes van ½ bosje basilicum of handje rucola
  • ¼ komkommer, in dunne schuine plakken
  • Vruchtvlees van 1 grote avocado, in plakken
  • Hand pompoenpitten, droog geroosterd

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bagels overlangs door en rooster de snijkanten kort in een droge koekenpan.
  2. Klop of schud voor de dressing het limoensap, de olie en de honing door elkaar en peper en zout naar smaak.
  3. Roer de helft van de limoenrasp door de roomkaas en maak deze op smaak met zout en peper.
  4. Schep de komkommer en de avocado om met de dressing.
  5. Besmeer de onderste helft van de bagels met de roomkaas en bestrooi met de rest van de limoenrasp.
  6. Verdeel de komkommer, de avocado en de basilicum erover en bestrooi met de pompoenpitten.
  7. Dek af met de bovenste bagelhelften.

Bereidingstijd: ± 10 min.

null Beeld

Dat ziet er heerlijk uit!

Meer ontbijtrecepten?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Productie | Colette Beyne

Beeld | Maarten van der wal

Dit recept verscheen eerder in Margriet 48-2020. Deze editie nabestellen kan via magazine.nl.

Manon Maas

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden