Recept: bagels met limoen-roomkaas, komkommer en avocado
Dat is nog eens een lekker begin van de dag! Mooie, voedzame ontbijtjes boordevol energie. Zoals deze bagels met limoen-roomkaas, komkommer en avocado.
Een lust voor alle zintuigen.
Benodigdheden voor de bagels met limoen-roomkaas:
- 2 bagels naar keuze
- Sap en rasp van 1 (biologische) limoen
- 1-2 el extra vergine olijfolie
- 1 tl vloeibare honing
- Versgemalen peper, zout
- 4-5 el roomkaas
- Blaadjes van ½ bosje basilicum of handje rucola
- ¼ komkommer, in dunne schuine plakken
- Vruchtvlees van 1 grote avocado, in plakken
- Hand pompoenpitten, droog geroosterd
Bereidingswijze:
- Snijd de bagels overlangs door en rooster de snijkanten kort in een droge koekenpan.
- Klop of schud voor de dressing het limoensap, de olie en de honing door elkaar en peper en zout naar smaak.
- Roer de helft van de limoenrasp door de roomkaas en maak deze op smaak met zout en peper.
- Schep de komkommer en de avocado om met de dressing.
- Besmeer de onderste helft van de bagels met de roomkaas en bestrooi met de rest van de limoenrasp.
- Verdeel de komkommer, de avocado en de basilicum erover en bestrooi met de pompoenpitten.
- Dek af met de bovenste bagelhelften.
Bereidingstijd: ± 10 min.
Dat ziet er heerlijk uit!
Meer ontbijtrecepten?
- Zin in een hartig ontbijt? Zó maak je hartige yoghurt
- Cake in de ochtend? Déze kiwi-ontbijtcake is nog gezond ook
- Van zoet tot hartig: 6x zo maak je een koolhydraatarm ontbijt
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.
Productie | Colette Beyne
Beeld | Maarten van der wal
Dit recept verscheen eerder in Margriet 48-2020. Deze editie nabestellen kan via magazine.nl.