null Beeld

Recept: Appelchutney

Appelchutney met gember en vijgen

Ingrediënten (voor 3-4 jampotten)

- 1 kg zoetzure appels, gehalveerd en klokhuizen verwijderd

- 4 verse vijgen

- 4 tenen knoflook, fijngehakt

- 4 dl appelciderazijn

- 150 g lichte basterdsuiker

- 5 bolletjes stemgember, fijn gesneden

- 1 steranijs

- mespunt cayennepeper

- 1 el zout

Bereiding

- Snijd de appels en de vijgen in plakjes.

- Breng de appels met de knoflook, de azijn en de suiker aan de kook en laat op laag vuur 15 min stoven.

- Voeg de vijgen, de gember, de steranijs, de cayennepeper en het zout toe en laat alles nog 30 min. zachtjes stoven.

- Schep de nog warme chutney in jampotten, sluit ze direct en zet ze op hun kop.

- Laat afkoelen.

Lekker bij gegrild vlees, gebakken vis of kaas.

Bereidingstijd: ± 1 uur + afkoelen

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden