Recept: Appelcake-plaattaart
Appelcake- plaattaart (25 vierkantjes)
Ingrediënten
• 2 kg goudrenetten, geschild en klokhuis verwijderd
• citroensap
• 4 el suiker
• 1 el kaneel voor het beslag
• 250 g roomboter, op kamertemperatuur
• 250 g witte basterdsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 5 eieren
• snuf zout
• 310 g zelfrijzend bakmeel
• scheutje lauwwarme melk
Bereiding
- Snijd de appels in achten en bedruppel met citroensap.
- Meng de suiker en de kaneel goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 175°C (gewone elektrische stand)
- Mix voor het beslag de boter met alle suiker romig.
- Mix er een voor een de eieren door, voeg het zout toe en roer het bakmeel er in gedeelten door. Roer de melk erdoor.
- Beleg een bakvorm of -plaat van 30x40 cm met bakpapier en vet het bakpapier in.
- Strijk het beslag erover uit en verdeel de appel erover. Druk licht aan en bestrooi met de kaneelsuiker.
- Bak de plaattaart in 35-40 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin.
- Laat afkoelen en snijd in 25 vierkantjes.
Bereidingstijd: ± 1 uur + afkoelen