null Beeld

Recept: Appelcake-plaattaart

Appelcake- plaattaart (25 vierkantjes)

Ingrediënten

• 2 kg goudrenetten, geschild en klokhuis verwijderd

• citroensap

• 4 el suiker

• 1 el kaneel voor het beslag

• 250 g roomboter, op kamertemperatuur

• 250 g witte basterdsuiker

• 1 zakje vanillesuiker

• 5 eieren

• snuf zout

• 310 g zelfrijzend bakmeel

• scheutje lauwwarme melk

Bereiding

- Snijd de appels in achten en bedruppel met citroensap.

- Meng de suiker en de kaneel goed door elkaar.

- Verwarm de oven voor op 175°C (gewone elektrische stand)

- Mix voor het beslag de boter met alle suiker romig.

- Mix er een voor een de eieren door, voeg het zout toe en roer het bakmeel er in gedeelten door. Roer de melk erdoor.

- Beleg een bakvorm of -plaat van 30x40 cm met bakpapier en vet het bakpapier in.

- Strijk het beslag erover uit en verdeel de appel erover. Druk licht aan en bestrooi met de kaneelsuiker.

- Bak de plaattaart in 35-40 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin.

- Laat afkoelen en snijd in 25 vierkantjes.

Bereidingstijd: ± 1 uur + afkoelen

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden