pastasoorten pastasalade Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

LifestyleEten

Pastasalade maken? Gebruik dan een van déze pastasoorten

Zomerse temperaturen vragen om een pastasalade. Een combinatie van pasta, groenten en kaas of vlees doet het altijd goed. Maar wist je dat een pastasalade nóg lekkerder is als je een van deze pastasoorten gebruikt?

We zetten ze op een rij.

Beste pastasoorten voor pastasalade

Het is een van de populairste gerechten op zomerse dagen: een pastasalade. En dat is niet zo gek, want het is lekker fris, je kunt oneindig variëren én het is makkelijk mee te nemen naar het park of het strand. Misschien kies je altijd een willekeurige pastasoort of net wat je nog in huis hebt. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar sommige pastasoorten lenen zich wat beter voor pastasalades dan andere. Het is namelijk belangrijk dat je goed kunt husselen, zodat de groenten en dressing zich verspreiden. Van plan om een pastasalade te maken? Kies dan voor een van deze pastasoorten.

Fusilli

Het is niet gek dat je fusilli vaak terugziet in recepten voor pastasalades. Gedraaide pastasoorten zijn dan ook perfect voor dit gerecht, omdat dressing er gemakkelijk tussenkomt. Sterker nog: hoe vreemder de vorm, hoe meer dressing eraan blijft plakken.

Farfalle

Farfalle, ook wel bekend als de strikjes, doet het ook goed in pastasalades. Ziet er niet alleen mooi uit in een gerecht, maar houdt vanwege z’n vorm ook goed dressings en sauzen vast.

Tortellini

Tortellini is misschien niet de eerste pastasoort waar je aan denkt bij het maken van een pastasalade. Toch kun je de kleine gevulde pastabolletjes daar prima voor gebruiken. Tortellini is vaak gevuld met kaas, vlees, noten of groente en geef je gerecht daardoor nóg meer smaak.

Orzo

Liever een kleine pastasoort in je salade? Probeer eens orzo: lijkt op rijst, maar heeft een zachtere textuur. Ter afwisseling van de klassieke pastasoorten, zoals fusilli en farfalle, is dit een goed alternatief.

Rotelle

Iets minder bekend, maar zeker niet minder lekker: rotelle. Je herkent ‘m aan de ronde vorm met een soort ‘spaken’ in het midden en een geribbelde buitenkant. De vorm van deze pastasoort maakt het makkelijk om erin te prikken en bindt zich goed met de dressing.

Bron | Huffington Post

Maike AbmaGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden