null Beeld

Paasrecept: kwarteleitjes met bloemenzout

Super simpele - maar super lekkere - kwarteleitjes met bloemenzout en verse dille. Dit is het voorjaar ten top en staat supersnel op tafel.

Leuk recept voor de paasbrunch!

Dit heb je nodig voor 18 stuks:

  • ½ el neutrale azijn
  • 18 kwarteleitjes
  • 4 el zoutvlokken
  • ± 20 g eetbare bloemen in verschillende kleuren
  • 1 takje dille, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan ruim water met de azijn aan de kook.
  2. Kook de kwarteleitjes in ± 3 min. hard.
  3. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen in een bak met ruim koud water.
  4. Snijd vlak voor het serveren de bloemen klein en meng ze samen met de dille door het zout.
  5. Pel alvast een paar eitjes gedeeltelijk en serveer met het bloemenzout.Bereidingstijd: ± 10 min.

null Beeld

Productie | Colette Beyne

Fotografie| Maaike van Haaster

Styling | Silke Visscher

Foodstyling | Gees van Asperen

Receptuur | Dosia Brewer

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-16. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden