null Beeld

Over Jacqueline van Lieshout

Jacqueline van Lieshout (1974) begon haar schrijfcarrière in de voeding met haar eerste boek In 28 dagen van gifbelt naar tempel, welke verscheen op 10-10-2010. Daarna volgden er nog het Tempelkookboek, het bijbehorende kookboek, en haar boek over het eerste jaar als moeder Geniet ervan..?!. In 2014 is haar dochter drie jaar geworden en volgden twee boeken over kinderen en voeding: Van gifbelt naar tempel – Kinderen en het Tempelkookboek – Kinderen.

Jacqueline houdt van pure, eerlijke voeding en het bewust worden van wat je nu allemaal eet en drinkt. Niet door op bleekselderij en radijzen te leven, zuurkoolsap te drinken of pakjes en zakjes te gebruiken, maar door échte voeding, ook toepasbaar in een druk leven en met maar één doel: stress-vrij genieten van alle variatie en heerlijke smaken.

Geen calorieën tellen

Haar visie op detox draait dan ook niet om puur sapvasten. Sappen kunnen zeker een mooie aanvulling zijn op detox maar Jacqueline ziet detoxen als het opruimen (ontgiften) van je boodschappentas, keukenkastjes, koelkast en uiteindelijk dus ook je eettafel en lunchbox. Zonder calorieën te tellen of angstig te zijn. Zonder dat je er uren per dag extra aan moet besteden. Weet wat er in je boodschappenkar gaat zodat je daarna meer kunt ontspannen en heerlijk kunt genieten. Je lichaam is je er enorm dankbaar voor en dat zal duidelijk te zien en te merken zijn.

Inzicht in voeding

‘Er zijn allerlei verhalen over gluten, koemelk, suiker en e-nummers, overal om je heen. Het is voor mensen bijna onmogelijk om door de bomen het bos nog te zien en wat is nu waarheid? Hoe weet ik wat goed voor mij en mijn gezin is en wat vooral niet?’ Jacqueline bespreekt deze vragen op haar website www.detoxcoach.nl en heel regelmatig op haar facebookpagina (‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’). ‘Het gaat mij erom dat je geïnformeerd wordt over voeding en weet wat de verschillende ‘experts’ zeggen, kijk wat bij jou past en bij jou hoort. Gezonde voeding betekent niet voor iedereen dezelfde keuzes op het bord, het is wél belangrijk dat je goed uitvindt wat bij jou echt past. Dat zal in verschillende levensfases ook steeds verschillen.’

Kies voor echte voeding

De rode draad is duidelijk; kies voor onbewerkte en echte voeding. Voeding zonder ingrediëntenlijsten of in ieder geval een lijst die je begrijpt . Blijf zoveel mogelijk in de buitenrand van de supermarkt, koop producten die daadwerkelijk bederven en nog ‘leven’ in zich hebben. Stel je voor dat je je overgrootmoeder aan je arm hebt en je alleen dingen koopt die zij herkent als voeding. Dan valt het zeker op hoe weinig er dan nog overblijft. Kun je je voorstellen hoe groot haar ogen zijn wanneer ze in de grote hal vol ‘voeding’ komt? Ons voedingspatroon is in de afgelopen vijftig jaar meer veranderd dan in de 10.000 jaar ervoor. Ons lichaam kan al die bizarre voedingsmiddelen niet meer herkennen en kijk maar om je heen hoeveel problemen dat oplevert, niet alleen qua gewicht maar ook enorm veel gezondheidsproblemen.

Boeken van Jacqueline van Lieshout

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden