Margriet logo

Recept (voor 4 personen)

Orecchiette met kers­tomaten en gefrituurde burrata

null Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.
Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.

De combinatie van een gefrituurde buitenkant en een romige, zachte binnenkant, maakt de burrata zo verrukkelijk.

Ingrediënten voor orecchiette met kerstomaten en gefrituurde burrata

  • milde olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • balsamicoazijn
  • ½ tl ­gedroogde oregano
  • ½ tl bruine basterdsuiker
  • 400 g kerstomaten
  • 2 bollen burrata, overlangs gehalveerd
  • bloem
  • versgemalen peper, zout
  • 2 eieren (S/M), los­geklopt
  • panko of paneermeel
  • 400 g orecchiette*

Verhit 2 el olie en fruit hierin de ui en de knoflook op lage pit. Voeg de azijn, oregano, suiker en tomaten toe en laat ± 20 min. zachtjes koken. Haal intussen de halve bollen burrata eerst door de bloem, maal er peper en zout boven, wentel ze door het ei en daarna door de panko. Zet ze in de koelkast tot je ze gaat frituren. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Verhit intussen een laag olie en frituur de burrata hierin goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de pasta over verwarmde borden en verdeel de tomaten erover. Leg er een halve burratabol op en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 40 min.

*Orecchiette is Italiaans voor ‘oortjes’ en je ziet wel waarom deze pastasoort zo heet. Door hun vorm scheppen ze vanzelf steeds wat saus mee.

Colette Beyne (bewerking).Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden