null Beeld

Open taartjes met asperges, ham, ei en krieltjes

De klassieke combinatie van asperges met ei, ham en kriel, gevangen in prachtige taartjes.

null Beeld

• 4 plakjes (volkoren)bladerdeeg, ontdooid

• 4-8 witte asperges, schoongemaakt

• 16 krielaardappelen van gelijke grootte • boter of margarine

• 4 plakken achterham

• 1 el peterselie, fijngehakt

• 4 el crème fraîche

• 2 eieren

• versgemalen peper, zout

Stap voor stap:

• Verwarm de oven voor op 200°C.

• Snijd de asperges in stukjes, kook ze in ruim water met zout op laag vuur in 5-6 min. beetgaar en giet af.

• Kook de kriel beetgaar en giet af.

• Vet vier bakvormpjes van 10-12 cm Ø in en bekleed ze met bladerdeeg. • Halveer de krieltjes en verdeel met de aspergestukjes en de ham losjes over de taartbodems.

• Garneer met peterselie.

• Meng crème fraîche en eieren tot een gladde massa en voeg peper en zout naar smaak toe.

• Giet het mengsel voorzichtig over en tussen de ingrediënten in de vormpjes. • Bak de taartjes in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en knapperig.

Bereidingstijd: ± 10 min. + 25 min.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden