Margriet logo

PREMIUMRecept (voor 4 personen)

Open lasagne met ­gebakken witlof, beenham en blauwe kaas

null Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.
Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.

Open lasagne is sneller klaar en lichter dan de bekende ovenvariant. Hier klassiek gestapeld met beenham, gekaramelliseerde witlof en blauwe kaas.

Ingrediënten:

  • 30 g boter
  • 800 g witlof, harde kern verwijderd, in kwarten
  • ½ el suiker
  • versgemalen peper, zout
  • nootmuskaat
  • 300 g verse lasagnevellen
  • 150 g flinterdun gesneden beenham
  • ± 150 blauwe kaas, verbrokkeld

Verwarm de boter op lage pit en bak de witlof hierin om en om. Voeg een scheutje water toe en bak op lage pit tot de witlof net gaar is. Besprenkel met de suiker en laat karamelliseren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Kook intussen de ­lasagnevellen gaar volgens de aanwijzingen en laat uitlekken. Leg op verwarmde borden een lasagnevel, schep er wat witlof op, lepel er wat kooknat over en top met ham en blauwe kaas. Maak zo nog een laag. Besprenkel met gesmolten boter en maal er peper boven. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 30 min.

Colette Beyne (bewerking).Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden