null Beeld

Ontdek: Wat voor type snacker ben jij?

- In samenwerking met Sunbreaks -

Voor de gezelligheid, omdat je je ellendig voelt of gewoon omdat je het hebt verdiend. Het zijn allemaal veelgebruikte excuses om toch de snackkast in te duiken. Wat voor type snacker ben jij?

Gezelligheids-snacker

Op gezellige momenten gebruikt de gezelligheids-snacker het samenzijn als excuus om toch naar een tussendoortje of snack te grijpen. En ach ja, op zo’n feestje heb je toch al te veel slechte vetten en suikers op.

Troost-snacker

De troost-snacker grijpt vaak naar een tussendoortje als ze zich ellendig voelt. ‘Ik heb weinig gegeten en ben ongesteld’, ‘ik voel me zielig/eenzaam’ of ‘ik zit alleen (zielig) op de bank en heb niet zo veel gegeten.’

Beloon-snacker

De beloon-snacker gebruikt het ‘ik heb het verdiend’-excuus’ om snackgedrag te rechtvaardigen. Bijvoorbeeld na een lange werkdag, bij stress of na het sporten. ‘Dan mag het wel een keer.’

Leuke (snack)cijfers!

Uit onderzoek van hettestpanel.nl* blijkt dat 72% van de vrouwen snacks en tussendoortjes eet, omdat zij vindt dat ze het heeft verdiend. Suzanne (43): “Ik neem 's avonds vaak een snack als ik uitgeblust op de bank zit. Mijn favoriete serie gaat aan, tja, dan vind ik dat ik wel iets lekkers heb verdiend”. Net als Chantal (38), vindt 66% van de vrouwen dat zij in het weekend mag snacken: “Ik heb weinig gegeten en het is tenslotte weekend”. Toch eet 61% van de vrouwen na het snacken gezond om balans te vinden in de calorie-opname. Benieuwd naar nog meer (herkenbare) excuses van vrouwen? Bekijk dan snel deze video:

Allerbeste excuus

Misschien wel het allerbeste excuus om te snacken is Sunbreaks: een lekker meergranen tussendoortje met 33% minder vet dan normale aardappelchips. Verkrijgbaar in de smaken Sea Salt, Sweet Chilli en Sour Cream & Black Pepper. Sunbreaks chips is nieuw en te vinden in het chipsschap.

*hettestpanel.nl, onderzoek onder 1.395 vrouwen, april 2017.

null Beeld
Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden