Ontbijten, maar dan anders: heerlijke smoothiebowl met ananas en mango
Drink je elke ochtend een lekkere smoothie als ontbijt? Heerlijk, maar op z'n tijd kan het misschien wel een beetje saai worden. Misschien kun je daarom - zeker nu het wat warmer wordt buiten - een keer gaan voor een smoothiebowl! Van zo'n kom vol met een mango-ananassmoothie, gegarneerd met kleurig vers fruit, word je meteen vrolijk!
En je kunt er zéker tot de lunch weer even tegenaan.
Wat heb je nodig voor een smoothiebowl?
Onderstaande ingrediënten zijn een voorbeeld, maar met dit recept voor een smoothiebowl kun je eindeloos variëren. Andere toppings zijn bijvoorbeeld ook heel lekker; wat denk je van deze bananenbrood-granola in plaats van gepofte quinoa? En ook aardbeien, banaan en blauwe bessen zijn goede toevoegingen. Dit is het basisrecept:
- 120 g mangoblokjes (diepvries)
- 120 g ananasblokjes + extra om te garneren (diepvries)
- 100 ml kokosmelk
- 1 tl honing
- ½ dragonfruit
- handje vol frambozen
- 1 passievrucht, gehalveerd
- ½ kiwi, in halve plakjes
- 1 el gepofte quinoa
- 1 el amandelschaafsel
extra nodig: blender of keukenmachine
Bereidingswijze smoothiebowl:
Deze smoothiebowl ziet er misschien hartstikke luxe uit, maar staat toch echt binnen vijftien minuten op de ontbijttafel. Smullen maar!
- Pureer het diepvriesfruit met de kokosmelk en de honing in de blender glad en schep in een platte kom.
- Haal met een parisiennelepel bolletjes uit het dragonfruit en verdeel ze samen met de rest van het fruit, de gepofte quinoa en het amandelschaafsel in groepjes of strepen over de smoothie.
- Serveer meteen, zodat de smoothiebowl niet verder ontdooit.
Meer zoete ontbijtrecepten?
- Cake in de ochtend? Déze kiwi-ontbijtcake is nog gezond ook
- Pizza als ontbijt? Probeer deze granola-variant met Griekse yoghurt en gemengd fruit
- Lekker om zelf te maken: glutenvrije birchermuesli met zonnebloempitten
- Ontbijten met cake? Deze walnotencake met slechts 3 ingrediënten is makkelijk én gezond
Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten | Sonja Peeters
Bewerking | Colette Beyne