Niet moeilijk, wel heel lekker: koekjes met abrikozenvulling en chocoladeglazuur Beeld Fotografie | Karl Bruninx
Beeld Fotografie | Karl Bruninx

Niet moeilijk, wel heel lekker: koekjes met abrikozenvulling en chocoladeglazuur

Als je eens iets anders wilt dan de koekjes uit de supermarkt, zijn deze koekjes met abrikozenvulling en kokosroom een echte aanrader. Omdat je ze een lekkere, dikke laag pure chocoladeglazuur geeft spaken ze éxtra lekker.

Door de koekjes te maken op basis van kant-en-klare kokoskoekjes, heb je helemaal geen oven nodig. Ideaal!

Dit heb je nodig:

  • 80 g geraspte kokos
  • 1 dl kokosroom (schep hiervoor het dikke, vaste deel uit een blik kokosmelk en meet de gewenste hoeveelheid af. De rest van de inhoud van het blik kun je gebruiken in een curry of soep.)
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 30 kokoskoekjes

extra benodigdheden: een hakmolentje of keukenmachine

Lees ook:
Recept: no bake superbrownie met gedroogde vijgen en pecannoten

Zo maak je de koekjes met abrikozenvulling en chocoladeglazuur:

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten, plus zo’n twintig minuten opstijven in de koelkast.

  1. Meng voor de vulling de geraspte kokos en de kokosroom goed door elkaar en laat 5 minuten staan.
  2. Hak de abrikozen met een scheutje water, zodat je een dikke ‘pasta’ krijgt.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie of in een kom boven heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  4. Besmeer de onderkant van de helft van de koekjes met een theelepel van de abrikozenpasta en besmeer de onderkant van de rest van de koekjes met een theelepel kokospasta.
  5. Leg ze op elkaar, zodat de abrikozen en kokospasta worden ‘gesandwiched’. Laat ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast.
  6. Bekleed een koude bakplaat met een vel bakpapier. Dip de gevulde koekjes rondom in de gesmolten chocolade, laat uitlekken en leg ze op het bakpapier tot de chocolade is gestold.
  7. Dip ze dan nog een keer en laat weer drogen.

Fotografie | Karl Bruninx
Styling & receptuur | Lot van Riel
Tekstbewerking | Colette Beyne

RedactieFotografie | Karl Bruninx

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden