Mmm, zo maak je deze knolselderijsoep met truffelroom
Knolselderijsoep met truffelroom: de bijzondere combinatie van knolselderij en truffel komt samen in deze heerlijke soep. Lekker om te serveren met knapperige groentechips.
Al honger gekregen? Deze heerlijke romige soep maak je in slechts 30 minuten.
Dit heb je nodig (4 personen):
Voor de soep
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 teen knoflook, uit de pers
- 500 g knolselderij, in kleine blokjes
- 2 potten runderfond (inh. ± 350 ml)
- paar takjes tijm + extra om te garneren
- 1-2 el mierikswortelpuree (potje)
- nootmuskaat
- 100 ml slagroom of kookroom
- zakje groentechips
Voor de truffelroom
- 200 ml slagroom
- ± 25 g truffeltapenade
Extra nodig: blender of staafmixer
Bereidingswijze knolselderijsoep met truffelroom
- Klop voor de truffelroom de slagroom bijna stijf, mix de tapenade erdoor tot je een gladde room hebt en zet opzij.
- Verhit voor de soep de olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot met de knoflook ± 3 min.
- Voeg de knolselderij toe, bak 3-4 min. en schenk dan de runderfond in de pan.
- Voeg ½ l water en de takjes tijm toe en breng de soep tegen de kook aan. Laat met deksel op de pan ± 15 min. zachtjes koken.
- Verwijder dan de tijmtakjes en pureer de soep in de blender of met een staafmixer.
- Roer de room erdoor en breng de soep op smaak met mierikswortel, nootmuskaat, peper en eventueel zout.
- Serveer de soep in diepe borden, verdeel de truffelroom erover en garneer met tijm.
- Maak het geheel af met de groentechips.
De bereidingsduur van de knolselderijsoep met truffelroom is 30 minuten.
Ziet er goed uit!
Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maaike van Haaster
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-05. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.
Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.