null Beeld

Mexicaans eten is populair

Hoe vaak eten vrouwen Mexicaans? Wat vinden ze lekkerder: taco’s, wraps, nacho’s of burritos? En houden wij vrouwen eigenlijk wel van een beetje pittig?

Wij vroegen het onze bezoeksters. Bijna 1900 vrouwen vulden de enquête over Mexicaans eten in.

Zeker een keer per maand

Eens per maand mag je vrouwen wel verrassen met een Mexicaanse maaltijd. Een derde van de deelneemsters zegt namelijk minimaal één keer per maand Mexicaans te eten. 28% zet het zelfs eens in de twee weken op tafel.

Mexicaanse tapas worden nog niet zo vaak gegeten. Een derde eet het soms, 2% vaak en dan meestal in het weekend. De meerderheid (61%) heeft het nog nooit gegeten, maar zou graag eens een Mexicaans aperitiefje willen proberen.

Wanneer we Mexicaans eten, maakt ons eigenlijk niet zoveel uit. Een kleine meerderheid (47%) eet meestal een Mexicaanse maaltijd in het weekend, 44% kiest ervoor om doordeweeks Mexicaans te eten. Bijna een tiende zet een Mexicaans gerecht op tafel met speciale gelegenheden.

Makkelijk en lekker

Vrouwen eten vooral Mexicaans vanwege de smaak (33%), maar we vinden het ook een fijne afwisseling tussendoor (23%) en het is makkelijk te bereiden (19%). Ruim een tiende vindt het leuk voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld als we gezellig met vrienden eten.

Favoriete gerecht

Vrouwen mogen dan wel van lekker Mexicaans eten houden, maar wat vinden we het lekkerst? De favoriete gerechten van de lezeressen van Vrouwonline op een rij:

1. Wraps (29%)

2. Taco’s (21%)

3. Burrito’s (19%)

4. Nacho’s (13%)

5. Fajita’s (9%)

6. Enchilada’s (8%)

Daarnaast worden ook chili con carne, guacamole en quesadilla’s genoemd als Mexicaanse lekkernijen.

Pittig? Niet té!

Ruim de helft (52%) wil haar maaltijd niet té heet. 29% is stoer en vindt dat het niet pittig genoeg kan! Een ruime minderheid gaat voor veilig en eet het liefst een milde Mexicaanse maaltijd.

Drankjes

Om de hete smaak in onze keel te blussen, drinken we het liefst water (39%) bij het eten. Een vijfde kiest voor frisdrank en 16% gaat voor een wijntje. 14% houdt het lekker Mexicaans, want zij gaan voor een Corona-biertje.

Recept

We koken het liefst lekker makkelijk volgens het recept dat op de verpakking staat (56%). 52% is bekend met het merk Santa Maria. Een vijfde bedenkt haar Mexicaanse recepten liever zelf.

Soms halen we een recept uit een tijdschrift (11%) of een kookboek (5%). Ook recepten van internet, een vriendin of een mix van een bestaand recept en eigen inbreng zijn populair.

Mexicoooooo!

Niet veel lezeressen van Vrouwonline zijn op vakantie naar Mexico geweest (11%), maar ruim driekwart (77%) zou wel eens een bezoekje aan dit land willen brengen, ongetwijfeld speelt het lekkere eten daarin een grote rol!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden