null Beeld

Met déze 10 ingrediënten maak je altijd een heerlijke pizza

Op 9 februari is het International Pizza Day, en dat moet gevierd worden! Door je pizza zelf te beleggen maak je je eigen feestje. Haal een verse pizzabodem bij bijvoorbeeld Albert Heijn en beleg hem precies zoals jij lekker vindt. Om je inspiratie te geven, delen we tien combinaties van ingrediënten om mee aan de slag te gaan en jouw ideale pizza samen te stellen.

Het voordeel: veel van deze ingrediënten heb je vast al in je koelkast of keukenkastje liggen. Zo tover je als je even geen inspiratie hebt of nog allerlei restjes hebt altijd een lekkere maaltijd op tafel.

10 ingrediënten-combinaties voor een overheerlijke pizza

  1. Burrata, cherrytomaatjes, pecorino en rucolaBurrata is door zijn romige binnenkant een feestje om door te snijden op je pizza, en is daarnaast ook nog eens hartstikke lekker.
  2. Gegrilde aubergine, knoflook, tomaat, pesto en manchego Manchego heeft een pittige en uitgesproken smaak die perfect samengaat met de zachte aubergine gegrild in knoflook.
  3. Artisjok, zongedroogde tomaat, coppa di parma en parmigiano reggianoArtisjok is geen alledaagse groente en dat maakt ‘m zo speciaal. Door zijn zachte en licht bittere smaak, gaat de artisjok erg goed samen met de zoute smaak van de coppa di parma.
  4. Verse vijgen, geitenkaas en balsamicodressingVerse vijgen op een pizza? Het klinkt apart, maar is het proberen zeker waard. Vijgen en geitenkaas is namelijk een gouden combinatie.
  5. Cheddar, tomaat, zwarte olijven en crème fraîche De cheddar, zwarte olijven en crème fraîche maken dit een Tex-Mex-pizza die je niet wilt missen.
  6. Gerookte zalm, tomaat, mascarpone en dilleDe stevige structuur van mascarpone, de rooksmaak van de zalm en de frisheid van dille vormen samen een winning team.
  7. Tomaat, gorgonzola, taleggio en Parmezaanse kaasSpeciaal voor de kaasliefhebbers. Gorgonzola, taleggio en Parmezaanse kaas zorgen voor een rijke pizza met uitgesproken kaassmaken.
  8. Cream cheese en truffelTruffel maakt alles beter! Het is een heerlijk luxe ingrediënt met een aardse en nootachtige smaak.
  9. Tomaat, ansjovis, kappertjes, olijven en oreganoAnsjovis uit blik heeft een uitgesproken smaak die voor veel mensen iets te heftig is. Maar doe een klein beetje op je pizza en het geeft een extra kick.
  10. Scampi, courgette, champignons en peterselieScampi zijn niet alleen heerlijk door de pasta of de wok, maar zeker weten ook op pizza. Wordt dit jouw nieuwe favoriet?

Test: wat is jouw perfecte pizza?

Zin om aan de slag te gaan? Na het doen van de Pick Your Pizza-test kun je deze week (8-14 februari) een pizzabodem met 25% korting scoren bij Albert Heijn! Ga je liever voor gemak of heb je keuzestress? In de test ontdek je welke pizza het best bij je past en kun je met de korting ook je hart ophalen bij de belegde verse pizza's.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden