null Beeld

Matcha hot chocolate: warme chocolademelk met een twist

Warme chocolademelk krijgt een heel andere dimensie door het winterdrankje te maken van witte chocolade en er matcha, groene thee uit China en marshmallows aan toe te voegen. 

Loopt het water je al in de mond? Deze matcha hot chocolate maak je in slechts vijf minuten!

Dit heb je nodig (1 grote kop):

  • 3 el fijngehakte of geraspte witte chocolade
  • 1 el suiker
  • 1 tl matchapoeder
  • 200 ml melk
  • 2 el minimarshmallows

Bereidingswijze matcha hot chocolate:

  1. Roer de chocolade, suiker en matchapoeder door elkaar in een groot glas.
  2. Breng de melk aan de kook (je kunt de hete melk eventueel nog opkloppen met een melkschuimer) en giet in de kop.
  3. Roer ± 1 min. of tot de chocolade is gesmolten.
  4. Leg de marshmallows in de hete melk en laat het smelten.

Bereidingsduur matcha hot chocolate is 5 minuten.

Ziet er goed uit!

null Beeld

Recept | Beanca de Goede

Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden