null Beeld

Margriets kerstmenu: espresso met lekkere hazelnootfriandises

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover: Kerstmis. Ben je nog op zoek naar lekkere recepten voor op het kerstmenu? Vandaag hebben we een recept om heerlijke hazelnootfriandises te maken voor bij de koffie. Zo sluit je het kerstdiner af met een lekker licht toetje!

Dit heb je nodig voor 8-12 stuks

  • 90 g hazelnoten
  • 140 g zachte boter
  • 125 g poedersuiker
  • 2 el mascarpone
  • snufje zout
  • 12 kleine koekjes, bijv. bitterkoekjes of meringuettes
  • Tip! Liefhebbers kunnen een paar druppels Frangelico toevoegen. Dit is een Italiaanse likeur op basis van hazelnoten, cacao en vanille.

Zo maak je de hazelnootfriandises

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
  2. Houd 8-12 hazelnoten apart en hak de rest fijn in de keukenmachine.
  3. Houd 1 eetlepel gehakte noten apart en klop de rest samen met de boter, de suiker, de mascarpone en het zout tot een mooie crème. Breng hem eventueel meer op smaak met Frangelico.
  4. Schep een lepeltje crème op elk koekje en bestrooi met de achtergehouden gehakte noten.
  5. Garneer met een hazelnoot.
  6. Maak voor ieder een bordje met daarop een kopje sterk gezette espresso en een glaasje Frangelico en leg er een hazelnootkoekje bij.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Productie | Colette Beyne

Styling | Judith Baehner

Fotografie | Eric van Lokven

Bereiding | Yvonne Jimmink

Receptuur | Dosia Brewer

Andere recepten uit Margriets kerstmenu

Bekijk ook

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden