Makkelijk maar vooral erg lekker: pasta met avocado-pesto
Wat staat er vanavond op tafel? Dat kan soms een lastige vraag zijn. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan dit recept voor pasta met avocado-pesto hét perfecte gerecht. Helemaal niet moeilijk om te maken én je hebt ‘m zo op tafel staan.
Dit recept is voor 4 personen.
Dit heb je nodig
Voor de pasta:
- 350 g spaghetti
- 250 g jonge velderwten (diepvries)
- bakje broccoli cress (Ekoplaza)
Lees ook:
Recept voor Jamie Oliver’s superlekkere knoflookbrood met peterselie, citroen en roomkaas
Voor de pesto:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 bosje basilicum
- 30 g Parmezaanse kaas + extra
- 50 g pijnboompitjes
- olijfolie
- vers citroensap
- grof gemalen peper
Zo maak je de pasta met avocado-pesto
- Kook de spaghetti al dente in ruim kokend water met zout.
- Kook de erwtjes in een kleine laagje water beetgaar.
- Maak intussen de pesto: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en pureer daarna, met de andere ingrediënten, in de keukenmachine.
- Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep in een grote schaal.
- Roer de pesto erdoor, schep de erwtjes erop en garneer met cress, wat extra Parmezaan, een beetje citroensap en grof gemalen peper.
Meer recepten met pasta?
- Recept: fusilli met champignonsaus, paddenstoelen en rucola
- Spaghetti bolognese zónder de calorieën: probeer courgetti
- Recept: romige pasta met broccoli en saus van groene groenten
- Zó maak je zelf vegan mac & cheese
Beeld | Getty Images